+ 387 51 348 515

Donacija školskog pribora 

EVL i ove godine donira 100 školskih setova socijalno ugroženim porodicama;

EVL nastavlja sa podrškom lokalnim zajednicama donirajući 100 školskih setova djeci iz socijalno ugroženih porodica. Ova donacija je realizovana u saradnji sa JU Centar za socijalni rad Banja Luka, a ključnu ulogu u inicijativi imala je direktorica Centra, gospođa Irena Joldžić.
Školski setovi sadrže sve što je potrebno za uspješan početak nove školske godine, od ruksaka, pernica svesaka do osnovnog školskog pribora. EVL-ova donacija ima za cilj da olakša roditeljima pripremu djece za školu i da omogući mališanima da uđu u novu školsku godinu sa osmijehom i svim ovim što je potrebno za kvalitetno učenje.
“Ova akcija ne bi bila moguća bez predanosti gospođe Joldžić, koja je inicirala cijeli projekat i pokazala koliko je važno pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija,” istakao je Dragiša Rogić, direktor marketing sektora i dodaje da su EVL-u uvijek posvećeni obrazovanju kao temelju svjetlije budućnosti., a ove godine će dodatno proširiti aktivnosti sa Centrom koja će uključiti računarske opreme za škole u manje razvijenim opštinama.”
Gospođa Irena Joldžić izrazila je svoju zahvalnost EVL-u na prepoznavanju i podršci ove inicijative. “Zahvaljujući EVL-u, mnogi roditelji će ove godine imati manje briga oko pripreme djece za školu. Ponosna sam što smo uspjeli pokrenuti ovu akciju koja ima pozitivan uticaj na našu zajednicu.”
EVL-ova kontinuirana podrška lokalnim zajednicama postavlja primjer za druge kompanije, pozivajući ih da se pridruže u stvaranju boljih uslova za sve.