+ 387 51 348 515

Obilježen dan Međunarodnog dana socijalnog rada

🏛️ JU “Centar za socijalni rad” Banja Luka ove godine je domaćin i organizator Stručnog skupa povodom obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada.

👉 Stručni skup održan je danas u Vijećnici kulturnog centra Banski dvor gdje smo ugostili predstavnike institucija, socijalne radnike iz osnovnih, srednjih škola i centara za socijalni rad i druge uvažene zvanice.

👉 Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se svake godine, trećeg utorka u mjesecu martu, počev od 1983. godine. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti o profesiji socijalnog rada, društvenom statusu kao i mogućnostima da se građani upoznaju sa pravima iz oblasti porodične i socijalne zaštite.

✔️ Direktorica JU “Centar za socijalni rad” Banja Luka, Irena Joldžić obratila se prisutnima izražavajući zahvalnost izlagačima i predstavnicima svih institucija koji su se odazvali današnjem pozivu i navela da Centri za socijalni rad moraju da budu inovativni, da prate potrebe stanovništva, i da budu aktivni u pružanju pomoći stanovništvu kojem je to potrebno.

👉 U ime Javne ustanove “Centar za socijalni rad” Banja Luka i na ovaj način koristimo priliku da svojim socijalnim radnicima ali i socijalnim radnicima drugih institucija čestitamo Dan socijalnog rada.